L’olerdolenca Isabel Ullate repassa l’evolució socioeconòmica de Catalunya a “El noi de l’autobús”

0
373

L’olerdolenca Isabel Ullate ha publicat El noi de l’autobús (Andana), un llibre amb què repassa l’evolució socioeconòmica de Catalunya a través d’una família i d’una empresa bolcades en el transport col·lectiu de viatgers per carretera.

El noi de l’autobús és un llibre basat en fets reals i conforma la crònica des d’abans del 1890 i fins al 2011 de la família Monasterio i de la seva empresa de transports. L’expliquen més de vint testimonis i un narrador al qual dona veu l’autora.

En aquest llibre, l’escriptora de Sant Miquel d’Olèrdola descriu episodis històrics com el pas del vehicle de tracció animal al de tracció mecànica, el paper del correu en el sector del transport de viatgers o la transformació dels camins primigenis en la xarxa viària actual. Contextualitza la narració i aborda les Guerres Carlines, la Guerra d’Àfrica i la Guerra Civil i examina els fenòmens del Seat 600 i el boom del turisme a Catalunya.

L’autora presentarà el llibre el pròxim 6 de març, a les set del vespre, al Centre Agrícol de Vilafranca del Penedès. Isabel Ullate és llicenciada en filosofia i màster en cooperació internacional. Va debutar com a escriptora amb Olèrdola, el llegat de Pere Clavé Bruna i, amb aquest darrer treball, vol consolidar la seva faceta literària.

FER UN COMENTARI