Masia d’en Barreres: la inversió que transformarà Vilanova

0
3213
Joan Giribet, Juan L. Ruiz, Neus Lloveras i Gerard Llobet defensen la transformació de Masia d’en Barreres

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilanova (PDeCAT-PSC) ha fet públics els detalls de la transformació que projecta del polígon Masia d’en Barreres i de la negociació que ha mantingut amb l’empresa promotora, Cel Urbà. Es tracta de fer un parc empresarial, a imatge i semblança dels de les Roquetes i de Cubelles, però molt més gran: 19.000 m2 comercials en tot el sector que ocupava la cimentera Griffi i el polígon quasi en desús que té al darrere. No serà, doncs, un gran centre comercial, sinó tot de naus mitjanes que poden ser dels sectors del bricolatge, la jardineria, la roba, restaurants, etc. A més, a tocar del multicinemes Lauren, que d’aquesta manera s’ajudaria a revitalitzar.

Accés des de la rotonda
Per fer-ho possible, l’Ajuntament ha negociat amb el promotor que hi obri un accés directe des de la rotonda d’accés des de la carretera C-31. Això caldrà que ho aprovi –per majoria absoluta– el ple municipal del mes de març, com també una cosa que hi anirà lligada i que és condició sine qua non del promotor: la llibertat horària comercial a tot l’eix de la C-15/avinguda Europa, des del polígon d’en Barreres fins al Far, i també al barri de mar (de la via fèrria per avall). Totes les empreses compreses en aquesta zona podran obrir els 365 dies de l’any; el casc urbà més cèntric, on Viu Comerç té força, en queda exempt.

Oportunitat única
L’alcaldessa Neus Lloveras ha dit que aquesta “és una oportunitat que no podem deixar passar” perquè soluciona dos problemes: l’estat d’abandonament del polígon des que va tancar la Griffi al 2009 i la creació de 600 llocs de treball directes. A més, “encaixa amb el model comercial de Vilanova”, ha dit Lloveras, i contràriament a les declaracions de la setmana passada de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, assegura que “és un projecte important de comarca”, ja que la llei només el permet en capitals de comarca i en ciutats de més de 50.000 habitants (no es pot fer, per tant, enlloc més del Garraf). L’alcaldessa també nega que ho hagi portat d’amagat: “nosaltres no expliquem idees en abstracte, no expliquem fantasies; no ho expliquem fins que no ho tenim tot lligat i fa un mes no ho estava”.

El regidor d’Urbanisme, Gerard Llobet, ha explicat que la promotora que ha comprat els terrenys és experta en la construcció de parcs comercials, però que no els ha informat de les marques que hi vindran. En qualsevol cas, qualsevol tipus de comerç hi està permès. També ha dit que corre una certa pressa la tramitació ja que la Llei d’acompanyament del pressupost de la Generalitat que ho va aprovar dona de termini límit a finals de l’any 2021.

Obrir 365 dies a l’any
El regidor de Promoció Econòmica, Juan Luis Ruiz, ha comparat la llibertat horària amb la “peatonalització” del centre de Vilanova i amb la concessió de llicències a franquícies: en tots dos casos hi va haver polèmica, rebuig de sectors comercials, però s’ha demostrat que ha estat bo per al comerç i per al conjunt de la ciutat. Segons Ruiz, “està demostrat que com més forta sigui l’oferta comercial, més es reforçarà el comerç de proximitat”, i ha remès al pla general de màrqueting de la ciutat, “que diu deixa clar que els nostres horaris comercials són incompatibles amb els usos turístics, i que pateix una fuga de compradors cap a centres comercials pròxims a Vilanova” que ara es pot revertir, alhora que “atreure nous compradors de diumenge”.

FER UN COMENTARI