Musicoteràpia i contacontes en línia en temps de confinament

0
1141

De Sant Jordi ençà han sorgit dos nous projectes d’acompanyament al confinament. L’un és “Espurnes”, ideat per la professora de música i musicoterapeuta Roser Ríos, mentre que l’altre, “Contes a un pam del nas” l’ha impulsat pel mestre, ja jubilat, Joan Sàbat.

Espurnes ha nascut per posar a l’abast de tothom una peça curta de musicoteràpia a la setmana. Roser Ríos és musicoterapeuta del centre educacional Delta- Espiga i de Musicoteràpia Penedès. “La música és molt important pels infants amb necessitats especials i vaig creure que havia de pensar la manera d’arribar a tots els nens i nenes amb els quals treballo per tal de poder mantenir el vincle que tenia amb ells”. Cada dilluns grava i penja al seu canal de Youtube i a la web de Musicoteràpia Penedès una peça d’uns quatre minuts acompanyada de pictogrames . “Estic molt satisfeta amb la resposta dels nens i nenes, em reconeixen la veu i la imatge i és una manera que no perdin una rutina que per ells és molt important”

Contes a un Pam del Nas va sorgir de la demanda que l’institut Alt Penedès va fer-li al mestre Joan Sàbat per penjar al mur virtual de Sant Jordi. Com que estava confinat va gravar-se explicant una faula. La bona resposta del seu entorn va portar-lo gravar contes explicats de viva veu, sense cap escenografia i únicament acompanyats per una música de fons. La idea inicial era que fossin útils per als mestres i que els gaudissin els infants i joves i les seves famílies, però cada vegada hi ha més adults que s’hi han sumat. De moment al seu canal de Youtube té nou contes penjats “únicament utilitzo la paraula, l’expressivitat i el ritme, reivindicant així la literatura oral i potenciant la capacitat imaginativa de cada persona que escolta”, comenta.

FER UN COMENTARI