Neix l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

0
626
L’acte de constitució va tenir lloc dimarts. // AMEP

Diversos municipis de la vegueria formen part d’aquesta nova entitat que té per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica

Impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, a més a més d’assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos. Aquests són els principals objectius de la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP).

74 municipis adherits

L’associació la formen, per ara, 74 municipis i 4 entitats que van participar en l’acte de constitució celebrat dimarts passat a Terrassa i seguit per la majoria de regidors dels ajuntaments adherits a través d’una plataforma virtual.

Entre els 74 municipis sumen 2,9 milions d’habitants i representen el quaranta per cent del territori. Tot i això, es preveu que en les pròximes setmanes se n’hi sumin més.

Pel que fa a les comarques de la vegueria, s’hi han adherit: Cabrera d’Anoia, Gelida, Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Quintí de Mediona, Sitges, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Després d’aprovar els estatuts, s’han designat els municipis i entitats que ocuparan els càrrecs i els vocals que també formen part de la Comissió Executiva. La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofra, és la tresorera de l’associació.

Jofra explicava que “el pressupost per a aquest primer any és de 81 mil euros, amb aportacions dels socis, cent per cent públic i sense subvencions”. L’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública neix per enfortir els municipis per treballar conjuntament. A banda de la generació (producció) i la comercialització, el que més preocupa a l’AMEP és regularitzar i millorar la distribució, promovent la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica. L’objectiu és impulsar una transició cap a un model energètic just, democràtic i sostenible, promovent la col·laboració entre municipis i interactuant amb administracions i altres organitzacions.

FER UN COMENTARI