Les obres del nou equipament juvenil de la Pelegrina començaran al juliol

0
1877
Medaildea, acompanyat de representants del GMJ, davant els plafons de l’exposició itinerant que recorrerà els vuit instituts de Vilafranca.

Aquest proper mes de juliol començaran les obres per convertir l’antic mercat de La Pelegrina en un equipament juvenil. Els treballs, que compten amb un termini d’execució de sis mesos, es preveu que estiguin enllestits al gener. De manera que, si no hi ha cap contratemps d’última hora, Vilafranca tornarà a disposar d’un espai exclusiu per a joves, després de 12 anys orfe d’aquest servei. Així ho va anunciar dilluns el regidor de Joventut Miquel Medialdea, acompanyat per tres representants del Grup Motor de Joves (GMJ) que han participat en la definició dels usos que ha d’acollir el nou equipament.

Sala de creació i tres bucs d’assaig

La planta baixa de l’edifici albergarà una sala de creació on s’hi podran celebrar espectacles d’arts escèniques de petit i mitjà format com concerts, teatre, dansa o circ, així com també projeccions de cinema, conferències, jornades o assemblees. La sala, que comptarà amb un escenari mòbil, disposarà d’un accés independent que permetrà fer-ne ús fora de l’horari habitual d’obertura. També a la planta baixa s’hi ubicarà un espai de relació, on també s’hi podran dur a terme exposicions de joves creadors; tres bucs d’assaig musicals, recollint així una de les demandes històriques del jovent vilafranquí; una aula polivalent, on organitzar reunions, tallers vinculats a les arts plàstiques o assaigs de teatre; i una sala on fer formacions de cuina.

L’actual esplanada que s’utilitza com aparcament es tancarà i es convertirà en una terrassa exterior on, en un futur, no s’hi descarta organitzar activitats a l’aire lliure de caràcter cultural.

La planta superior acollirà una sala equipada amb parquet i un mirall de grans dimensions on realitzar activitats de dansa, pilates o ioga; una aula dedicada a formacions tecnològiques i creativitat maker i una sala més gran on organitzar cursos i tallers que requereixin un aforament més ampli i que es podrà separar en tres despatxos a mode d’hotel d’entitats.

Model de gestió mixt

Tal com ha avançat Medialdea, d’aquí al mes de gener es treballarà per definir el model de gestió del nou equipament. La proposta del consistori és que s’implanti un model de gestió mixt, en què Ajuntaments i joves concretin conjuntament la programació de cadascuna de les sales.

En paral·lel a les obres, l’Ajuntament ha organitzat una exposició itinerant per les vuit escoles públiques i privades de Vilafranca amb la voluntat que els adolescents de la vila facin també les seves aportacions al projecte. Aquesta setmana ha estat al Sant Elies, on un centenar d’alumnes han respost una enquesta en la qual es recull la seva opinió. A partir del setembre, amb la represa del curs escolar, l’exposició continuarà per a la resta d’instituts.

L’actuació, que té un cost d’un milió d’euros, es contempla en el marc de la Llei de Barris, de manera que es preveu que la Generalitat n’assumeixi el 50% del seu cost.

FER UN COMENTARI