Per una educació fora de l’horari lectiu a l’abast de tothom

0
363

L’educació integral va molt més enllà de l’horari lectiu. Però avui en dia el 32% dels infants i joves catalans entre 3 i 18 anys no fan cap activitat extraescolar. Motius socioculturals i econòmics hi juguen un paper important.

Per fer front a aquestes desigualtats, els experts reclamen polítiques públiques decidides per garantir la igualtat d’oportunitats i d’accés a les activitats extraescolars, i és en aquesta línia que es va generar l’Aliança per l’Educació 360, de la qual forma part l’Ajuntament de Vilafranca.

A Vilafranca hi ha una gran oferta d’activitats extraescolars, liderades per AFA, Ajuntament, esplais i escoltes, clubs esportius i empreses privades, però no hi ha cap programa públic d’extraescolars, universal i a l’abast de tots els nostres infants i joves, amb vocació ferma de lluitar contra les desigualtats educatives. Des de Vilafranca en Comú creiem necessari fer una diagnosi de l’oferta d’activitats i participació i assistència, detectant les fortaleses i debilitats del model actual. Una diagnosi que permeti generar les bases per a un nou espai educatiu no lectiu, accessible a tots els infants, motor d’enfortiment de la cohesió social i de foment d’hàbits saludables.

Vilafranca en Comú va presentar aquesta proposta –rebutjada per l’equip de govern de Junts i PSC–, en forma de moció, al plenari del mes de juny. Potser l’equip de govern té por que es retrati que Vilafranca és una vila segregadora socialment, econòmica i cultural?

Montse Romagosa, regidora de Vilafranca en Comú

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI