Més de 200 persones van omplir la platea del Círcol Catòlic dimarts al vespre en el marc de la festa anual que des de fa dos anys organitza aquesta entitat centenària. Sens dubte, un dels moments més emotius de la nit va ser l’entrega dels premis a persones que tenen o han tingut una vinculació amb el Círcol Catòlic i que contribueixen a la difusió de la cultura a través de les arts escèniques.
Joan Collell, conegut artísticament com a Pere Tàpias, va rebre el guardó a la trajectòria professional. Des de ben petit va estar vinculat a l’entitat. Era encara un nen quan ja participava de les representacions dels Pastorets, una de les obres més emblemàtiques i simbòliques de l’entitat i a les quals hi va continuar col·laborant durant molts anys. De jove va crear un nou elenc sota el nom d’Àngel Guimerà, amb el qual va interpretar diversos papers. Va ser també a l’escenari vilanoví on es va iniciar en la carrera de cantant i showman. Les seves cançons més primerenques van veure la llum en els finals de festa gairebé obligats en qualsevol representació teatral. Entre els seus temes destaca “El Camí”, una peça que s’ha fet imprescindible en les actuals interpretacions dels Pastorets.
La família Caba ha estat implicada a l’entitat des dels seus orígens, tant en responsabilitats directives com en les pròpiament teatrals. En destaquen Ramon Cava i Roca que el 1950 fou nomenat president de la societat anònima Pacs, que en temps de la República s’havia creat perquè el Círcol Catòlic conservés la propietat del seu local i Agustí Cava i Roca que, a banda de convertir-se en un referent del teatre d’aficionats, el 1980 va formar part de la Junta Directiva en una època en què tota la família es va implicar en la gran reforma que va convertir l’obsolet teatre en un nou i modern equipament.
L’acte va servir també per fer un repàs dels espectacles portats a escena el 2016, entre els quals han destacat pel seu èxit El nom, El mètode Gromhölm i Els Pirates de l’Escotilló, així com per presentar les noves produccions pel 2017, any en què l’Escotilló Grup de Teatre compleix el seu 50è aniversari.
Alguns dels títols que es van avançar són Toc-toc, que ens endinsa a la consulta d’un psiquiatre que tracta malalts amb patologies molt divertides; Demà vindrà en Klein, sobre una executiva víctima de mobbing; Agost, una tragicomèdia centrada en una família del segle XXI; i El captaire de paraules, una obra inèdita al voltant de la solitud que convida a la reflexió a través dels contes. Produccions, totes elles, que l’Escotilló afronta amb garanties, després d’haver estat guardonat aquest 2016 amb un Premi Arlequí per la seva regularitat en l’estrena d’espectacles cada temporada.