Primeres cates al jaciment ibèric de Puig Pelós, a Cunit

0
2036

L’arqueòleg vendrellenc Dani López va fer a mitjans d’abril una intervenció arqueològica al jaciment ibèric de Puig Pelós, situat a la falda de la muntanya que li dona nom. Al jaciment, datat dels segles III-II aC, s’hi ha documentat un mur de pedra corresponent a un habitacle, amb dos àmbits diferenciats, en un dels quals s’ha recuperat un conjunt de 26 àmfores ibèriques que fan pensat que l’espai podria haver complert les funcions de magatzem. També s’hi han trobat alguns fragments d’àmfora itàlica que suggereix que podria haver tingut una segona fase d’època romana (segles II-I aC).

Segons ha avançat López, de cara l’any vinent es preveu realitzar una segona intervenció per excavar i delimitar el jaciment. La continuació de la recerca també ha de permetre augmentar el coneixement sobre la interconnexió i la interdependència social i econòmica amb els altres dos jaciments ibèrics emplaçats al municipi: el Corral del Castell, situat a 500 m de la línia de platja i avui ja desaparegut per la pressió urbanística, i el Fondo del Roig, excavat durant la construcció de l’autopista C-32 l’any 1995. Es tracta, segons López, de tres jaciments ben comunicats entre ells que podrien haver exercit com una via de transport de mercaderies interior que enllaçava amb la Via Augusta.

Un cop documentats, l’objectiu és ara crear una ruta aprofitant que Cunit és un dels pocs municipis de Catalunya que té més d’un jaciment d’època ibèrica visitable. De fet, pels dies 28 de juliol i 25 d’agost ja s’han programat dues rutes sota el nom “Cunit a l’època ibèrica, 2.300 anys d’història”.

FER UN COMENTARI