Els dracs de Sant Quintí estan de festa. I és que dissabte vinent, 1 de juny, se celebra el 70è aniversari del Quintifoc i el 20è del drac petit. Per commemorar-ho l’entitat ha organitzat una trobada de dracs infantils i una de grans que precedirà dues cercaviles de foc.

De colles infantils hi participaran el Drac petit de Calafell, la Cabra petita de Reus, el Drac petit de Reus, el Dragalio de Mataró, la Garrofina i Socarrada de la Pobla i el Drac petit de Sant Quintí. Totes aquestes peces de bestiari quedaran exposades a es cinc de la tarda a la plaça Joan Sardà, i a quarts de set començarà la cercavila infantil pels carrers del nucli antic del poble.

A dos quarts de vuit serà el torn de les colles d’adults. Prendran part de la plantada i posterior cercavila el Drac Espurna de Calafell, el Drac de Tarragona, el Drac de Reus, el Drac de Mataró, el Drac del Vendrell, el Drac de Vilanova, el Ruc de la Granada, l’Espantarucs de Sant Jaume i el Quintifoc de Sant Quintí.

El setè drac més antic de Catalunya
El Drac de Sant Quintí va ser construït el 1954 per Joan Rafecas i Emili Ferrer.  El cap és de fusta d’olivera i el cos de fusta recoberta de cartró pedra. Originàriament, el cap era de fusta massissa, però aviat es va buidar, ja que pesava massa i desequilibrava la resta de la peça. En un principi el Quintifoc estava pintat amb diferents tonalitats de verd, però cap a l’any 1970 es va repintar amb els seus colors que ara són característics: el vermell i el negre.

L’any 2014 al complir els 60 anys es va encarregar una rèplica en fibra de vidre per poder preservar l’antic. Pel que fa al Quintifoc petit, es va construir l’any 2003 en substitució de l’antic Drac infantil del Cau Botifoll i es va estrenar per la Festa Major 2004. Està fet de fibra de vidre i comparteix la forma i els colors del gran, però a escala petita.

FER UN COMENTARI