L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha convocat novament els mitjans de comunicació per explicar perquè no va acceptar a ple la moció d’urgència proposada per la CUP i en la qual es demanava la retirada de la bandera. Així mateix, ha detallat els dies en què es van rebre els diferents requeriments, n’ha aportat documentació i ha lamentat “que estiguem perdent el temps en la bandera quan podem estar dedicant esforços en altres temes”.

Sobre els motius pels quals no va acceptar debatre la moció, Regull ha explicat que just abans de l’inici del ple, en la concentració en rebuig de la imposició de la bandera en la qual ell també va participar, alguns dels concentrats el van insultar. “En aquell moment del ple i després de rebre insults, vaig considerar que l’ambient estava massa crispat per parlar-ne” ha conclòs. Tot i així, ha lamentat que la CUP abandonés el ple.

L’alcalde ha explicat també que els portaveus d’ERC i CUP sabien que la bandera es col·locaria des del dia 15 de febrer, en què aprofitant que hi havia junta de portaveus, els va comunicar que havia rebut un nou requeriment i que en 24 hores li sol·licitaven que la pengés. Així mateix, ha informat que la CUP, igual que la resta de partits, tenen a la seva disposició tota la documentació dels requeriments i s’ha lamentat que no la requerissin abans del ple.

BAndera-2

Regull ha explicat que el juliol de 2012 ja va rebre un primer requeriment, però no el va fer públic “per no aixecar polseguera, confiant que la qüestió cauria en l’oblit de la delegació del govern o d’algun jutjat”. El març de 2013 va rebre un segon requeriment on es donaven 20 dies per acreditar que la bandera ja onejava a l’ajuntament i es comunicava que, en cas contrari, s’iniciaria el procediment judicial. Això és justament el que va passar i el 20 de gener de 2015 la sentència del tribunal obliga l’Ajuntament a posar la bandera. L’alcalde ha explicat que van decidir no presentar al·legació perquè sabien segur que perdrien, haurien de pagar les costes i mentre tot el procés durés haurien de penjar la bandera. El 20 de febrer de 2016 van rebre l’execució de la sentència, en 10 dies la bandera havia d’estar penjada; els advocats els van aconsellar que la possessin perquè si no hi podria haver multa i delicte per desobediència. “Malgrat això, decideixo no posar la bandera” explica Regull.

El 14 de juny es rep un nou requeriment, ara donant un mes de termini i, en cas de no complir, una multa personal de 1.000 euros. L’alcalde tampoc acata. El 30 de gener un requeriment dóna 24 hores per penjar la bandera i si no, multa de 1.000 euros imputada directament a l’alcalde. Regull contesta al·legant que les ventades recents havien malmès els pals per col·locar la bandera. Quinze dies després un darrer requeriment li dóna 1 dia per posar la bandera i l’adverteixen de les conseqüències en el cas de desobeir. “Davant d’això, i veient que era gairebé impossible allargar el procés, es penja la bandera. Hem arribat el més lluny possible, per això saben greu les crítiques i insults, més i quan ajuntaments governats pels partits que ara ens critiquen fa temps que van posar la bandera espanyola”, ha manifestat.

De cara a l’anunci fet per la CUP que té previst presentar una nova moció en el proper ple, Regull s’ha mostrat “obert a debatre-la amb tranquil·litat”.

FER UN COMENTARI