El relleu de la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca, Maria Ferrerons, porta cua. Ferrerons va anunciar al ple de desembre la seva renúncia com a regidora per motius laborals i al ple de gener va prendre-li el relleu Marta Raventós, que en les darreres eleccions ocupava el cinquè lloc de la llista.
En aquest mateix ple, entre el públic hi havia un grup de la PAH que protestava perquè entenien que qui havia de substituir Ferrerons era el número 4, Joan Gilabert, membre de la PAH. Per aquesta plataforma, amb el fet de no fer regidor Gilabert se’ls negava una posició representativa de primera línia. La PAH Alt Penedès denunciava que la CUP els havia utilitzat electoralment, ja que els havia promès una regidora si un dels membres del col·lectiu formava part de la llista.
Malentès amb la PAH
Aquest dimarts, però, la CUP ha volgut tancar qualsevol polèmica i en roda de premsa han parlat de “malentès amb la PAH”, ja que no han arribat mai a cap acord de representativitat amb cap col·lectiu. Han subratllat que el seu partit no funciona per quotes de representativitat, per tant les persones que accepten anar a la llista no ho fan en nom d’un col·lectiu, sinó per compromís amb el projecte.
Pel que fa al procés de relleu de Ferrerons i l’elecció de Raventós, els cupaires han explicat que el novembre passat la seva militància reunida en assemblea, va decidir col·lectivament en qui volia confiar la tasca de representació del projecte polític. Després d’una votació, va apostar perquè el relleu de la regidora sortint l’assumís la Marta Raventós, d’acord amb una sèrie de condicions, entre elles la de mantenir una dona a la regidoria per tal de continuar l’aposta de visualitzar la participació activa de les dones en la política institucional. A més, han subratllat que tots els membres de la llista electoral de 2015 van signar un codi ètic en què, entre altres coses, s’assumia que l’assemblea de la candidatura és el màxim òrgan de decisió del projecte polític i es sotmetien a consideració d’aquesta.