Santa Oliva celebrarà diumenge la quarta edició de la Fira de l’Olivera, al voltant de la plaça del Monestir. Enguany, la Fira es passa de dissabte a diumenge per arribar més a un públic familiar. No obstant això, els actes començaran divendres al Monestir amb la presentació de llibre La cuina de Maria Poch Constantí. El cicle de l’olivera, a càrrec de les autores Gisela Alcón i Glòria Mohedano.
Quant diumenge, els actes començaran a les 9 del matí amb una Caminada popular per l’entorn de Santa Oliva. Mitja hora més tard es farà a la plaça del Monestir es farà un esmorzar popular amb pa torrat amb oli d’oliva. La fira pròpiament obrirà a les 11 del matí i estarà oberta tot el dia, amb diversos estands amb exposició i productes relacionats amb el món de l’olivera, productors i artesans del territori. A més, es faran diverses demostracions d’oficis, com bufador de vidre, alabastre, enfeltrador i filar cotó. També hi haurà tallers familiars i d’adults de ceràmica, de polseres de cotó, de llana i sabó, de titelles, d’ocells de cartró i de preparació d’olives. Una de les novetats serà que hi haurà un dinar popular amb tast d’escudella casolana. També es podrà fer una visita guiada al Monestir i al Castell de Santa Oliva.
Durant la cloenda, a partir de les 5 de la tarda, es farà una lectura d’un recull de poemes Quan les oliveres parlen i, seguidament, hi haurà un berenar popular pa amb oli i sucre, un sorteig de lots de la fira i lliurament dels premis del concurs de fotografia.