S’inaugura a Neàpolis l’Espai Emprèn UPC de Vilanova

0
1602

El rector de la UPC, Francesc Torres, l’alcaldessa Neus Lloveras i el director de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova, Frederic Vilà, van inaugurar dilluns l’Espai Emprèn UPC, ubicat a la segona planta de Neàpolis. La posada en funcionament de l’Espai s’emmarca en les accions de foment de l’emprenedoria que impulsa la UPC. L’espai s’ofereix a estudiants, persones titulades recentment a la UPC i personal docent i investigador, per al seu assessorament en el procés de transformació d’una idea de negoci en la llavor d’una empresa viable.

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament, la Federació Empresarial del Gran Penedès i la Mancomunitat Penedès Garraf. Disposa de més de 100 m2 d’instal·lacions, amb un espai comú de cowork per a 14 persones, una aula de formació, un despatx i una sala de reunions.

En el transcurs de l’acte d’inauguració, el director de l’Escola Politècnica va manifestar la seva “aposta per l’emprenedoria des d’un estat molt prematur”. L’alcaldessa va dir que “Neàpolis és el millor espai on es podia ubicar aquest nou espai de la UPC, ja que és l’indret on es desenvolupen les polítiques municipals dirigides a l’emprenedoria i el cowork”. I el rector de la UPC va destacar que “Espai Emprèn situa més a prop els titulats del món de l’empresa, de l’emprenedoria, de la innovació”.

Incubadora de projectes

L’Espai Emprèn UPC de Vilanova funciona com una incubadora de projectes empresarials, amb un període d’acceleració de sis mesos durant el qual els estudiants reben formació i mentoria a càrrec de docents de la UPC i d’experts del sector empresarial. En aquesta primera fase, es treballen les competències i les estratègies empresarials necessàries per garantir l’èxit del negoci, en àmbits com la direcció estratègica, el màrqueting i la comunicació, el pla comercial o el finançament. En paral·lel, les mentories els permeten beneficiar-se de sessions personalitzades en què es treballa individualment cada projecte amb un pla específic que utilitza tècniques de Lean start up.

En finalitzar el període formatiu, els emprenedors participen al Demo Day, un espai de trobada en què tenen l’oportunitat de presentar els projectes davant d’empreses i cercar inversors.

Set projectes en marxa

El nou espai d’emprenedoria universitària a Vilanova acull ja set projectes, impulsats per 18 estudiants i docents d’aquest campus de la UPC i d’altres universitats catalanes i estrangeres, com la UOC, la UAB i la Linköping University (Suècia):

“Agromiz”, projecte de desenvolupament de maquinària agrícola pel processament de llavors de plantes hortícoles, especialitzada en el cribratge de llavor de ceba.

“Aro”, iniciativa que introdueix l’estratègia de l’economia circular a pimes, institucions i al sector de l’art i l’artesania per avançar cap a hàbits de consum i producció més sostenibles. Preveu la creació d’una plataforma per intercanviar recursos de manera responsable.

“Find a cost”, projecte de desenvolupament d’un web per agilitzar i automatitzar el procés d’obtenció i elaboració de pressupostos en el sector de l’enginyeria, el disseny i la fabricació, que oferirà la possibilitat de contractació directa.

“Make Happy”, iniciativa que impulsa una nova experiència al voltant del fet de regalar i compartir felicitat arreu del món.

“Protoracing”, centrat en el disseny, desenvolupament i fabricació de peces per a equips d’estudiants que participen a les competicions universitàries internacionals “Formula Student” i “Motostudent”.

“Söthemma”, un projecte centrat a desenvolupar productes per a l’àmbit alimentari amb materials naturals, aprofitant les seves propietats sense perjudicar el medi ambient.

“VideoTactil”, projecte d’empresa per crear un mètode d’enregistrament audiovisual que automatitzi l’edició per facilitar el procés d’etiquetatge, emmagatzematge i consulta en línia dels vídeos.

FER UN COMENTARI