Ton Colet, sommelier del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca, millor sommelier de Catalunya 2022

0
1634

El sommelier del restaurant El Cigró d’Or, Ton Colet, ha estat reconegut com a millor sommelier de Catalunya 2022. Es tracta d’un reconeixement que atorga l’Associació Catalana de Sommeliers. El veredicte es va fer públic durant La Nit dels Sommeliers, que es va celebrar diumenge al Fòrum Gastronòmic de Girona aquest diumenge. Es dona la circumstància que el xef d’El Cigró d’Or, Oriol Llavina, havia estat nomenat Cuiner de l’Any 2009 al Fòrum Gastronòmic de Girona.

Al concurs hi competien dotze sommeliers professionals, que van haver de realitzar una prova teòrica i una de tast. Ton Colet es va proclamar guanyador i el van acompanyar al podi, Anna Casabona (Juvé&Camps) en segona posició i Toni Albiol (Enoteca Divins) com a tercer classificat.

Ton Colet es va formar en sumilleria a l’Escola dels Gremis de Restauració i d’Hotels de Barcelona. Abans de ser el sommelier del restaurant vilafranquí, va estar vinculat professionalment a altres establiments del sector de la restauració, entre els quals la gestió de la taverna del Vinseum i les sales de restaurants com Arrels de Santa Margarida i els Monjos i Cal Blay Vinticinc a Sant Sadurní.

FER UN COMENTARI