Torna el cicle Patrimonis de Paper, que reivindica el treball de documentació que es fa a Vilafranca

0
121
Presentació del cicle Patrimonis de Paper del 2024.

Tres conferències conformen el programa de la quarta edició del cicle Patrimonis de Paper, amb el qual es vol reivindicar el treball de documentació que es fa a Vilafranca del Penedès. L’organització de les activitats ha anat a càrrec del Vinseum, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i la Biblioteca Torras i Bages, que es reparteixen les tres conferències.

La primera tindrà lloc el 10 d’octubre a la sala d’actes del Vinseum i versarà sobre “L’heràldica comercial en la col·lecció d’etiquetes de Vinseum”. Anirà a càrrec de Pere Francesc Puigderrajols, heraldista, dibuixant, dissenyador d’escuts i membre de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica. Jordina Escala, documentalista de Vinseum, explica que els motius heràldics “són la iconografia més recurrent en les etiquetes, i poden correspondre a heràldica de llinatge, heràldica cívica o heràldica comercial”.

El 17 d’octubre, l’Arxiu Comarcal acollirà una conferència sobre els fons notarials, que impartirà l’historiador Joan Solé Bordas. La directora de l’Arxiu Comarcal, Inés Vallès, destaca que els protocols notarials representen “un mirall de la vida quotidiana al territori” i de l’evolució “de les famílies” de la ciutat.

El cicle finalitzarà el 24 d’octubre, amb una lectura dramatitzada que farà l’actriu Marta Casas de diferents dietaris de les bibliotecàries des del 1934 fins als anys noranta. Uns documents que recullen “la història de la Biblioteca Torras i Bages des d’una mirada femenina”, tal com ha destacat la directora de l’equipament, Mònica Medina. L’acte s’emmarca en la commemoració dels 90 anys de la biblioteca vilafranquina.

FER UN COMENTARI