Torres redueix el 30% les emissions de CO2 a l’atmosfera

0
980

El celler Torres ha assolit el seu objectiu de reduir un 30% les emissions de CO2 per ampolla en tot el seu abast, des de la vinya fins al consumidor, respecte al 2008, segons l’auditoria de la petjada de carboni corresponent a l’any 2019. Amb aquesta reducció, el celler familiar penedesenc, que aquest any celebra el 150è aniversari i que es troba en la quarta generació de la saga, aconsegueix arribar a l’objectiu que s’havia proposat per al 2020 amb un any d’antelació. La propera fita que es fixa és ara reduir les emissions de CO2 per ampolla un 55% el 2030, respecte al 2008.

A la reducció d’emissions hi han contribuït diferents factors, com són treballar amb proveïdors (de raïm, ampolles i distribució) amb una menor petjada de carboni, fet que té un impacte de prop d’un 90% en la petjada de carboni del celler, i amb l’ús d’energies renovables, mesures d’eficiència energètica, mobilitat sostenible i reducció del pes de les ampolles. Família Torres compta amb una caldera de biomassa en el seu principal celler de Pacs, que ha permès rebaixar el consum de gas un 95%, a més de plaques fotovoltaiques que s’ampliaran aquest any amb 100 kW d’autoconsum i que se sumaran als més de 1.500 kW que abasteixen els diferents cellers que té en propietat arreu de l’Estat. Així mateix, el 80% dels vehicles del celler són híbrids o elèctrics i s’ha adquirit un altre tren elèctric-solar per utilitzar en les visites al celler, en substitució al que tenia de gasoil. També està estudiant la viabilitat de l’ús de tractors elèctrics al camp, amb els que va fer un assaig a principis d’any.

FER UN COMENTARI