Unes 150 persones van omplir a vessar la sala del primer pis de la Penya Barcelonista de Vilanova dimecres al vespre en l’acte de presentació de la candidatura electoral Transformem VNG. Un partit que neix del “desencís generalizat” de grups de persones aliens, en principi, a partits polítics, i que estaven en desacord amb les actuacions que ha estat duent a terme el govern de l’Ajuntament, però que tampoc veuen en els socialistes cap solució.

Amb el jove Marc Sagarra com a cap de llista, Transformem VNG es presenta com el partit dels barris i el del suport al petit comerç i les empreses locals. Es proclama hereu de la manifestació del maig de l’any passat, quan més de 400 persones van desfilar per la ciutat en oposició al projecte d’eliminar les places d’estacionament de la rambla Samà. De fet, les primeres converses per crear la candidatura van ser després de l’estiu, i al desembre van obrir una pàgina web amb el manifest fundacional.

De propostes concretes, en la presentació, no n’hi va haver. Sagarra ho va deixar per a més endavant. Les seves tres màximes són municipalisme, regeneració democràtica i participació ciutadana, i situa els 18 barris i les urbanitzacions periurbanes al centre de la política municipal. Algunes de les frases que va dir són “no vull un centre de Vilanova on només hi hagi bars i sense comerç”, “Volem un programa consensuat amb molta participació de la gent dels barris” i “l’Ajuntament s’ha gastat una morterada per explicar-nos la Zona de Baixes Emissions però no ha preguntat a ningú contrapropostes, ens tracten com a nens petits”. El seu crit final va ser “Empoderem-nos!”.

Abans de la seva intervenció, Transformem VNG va convidar a fer una anàlisi de la situació vilanovina a quatre representants del teixit social de la ciutat: Jaume Calvet, secretari de l’Associació de Paradistes del Mercat, que va denunciar la manca d’inversions i les conseqüències negatives que té per al comerç local els canvis de mobilitat dins el nucli urbà; Albert Rodríguez, secretari de CCOO a la comarca, que va demanar un major lideratge comarcal de Vilanova i la protecció dels llocs de treball que generen les PIMES, que són els més vulnerables; Jordi Gasol, president del Gremi d’Hostaleria, que reclama una interlocució “fàcil, senzilla i ràpida” amb l’Ajuntament, i comptar amb l’entitat a l’hora de prendre decisions que els afecti; i Joan Galimany, president de Viu Comerç, que va dir que el petit comerç és el que dona identitat a les ciutats, el que les diferencia de les ciutats dormitori i el que dona feina a gent de la ciutat, que no marxarà a una altra ciutat encara que no obtingui els beneficis desitjats.

FER UN COMENTARI