El Centre Oleícola del Penedès (CEOLPE) està d’enhorabona, ja que les últimes setmanes ha rebut tres premis pel seu oli d’oliva verge extra arbequina de la temporada 2023-2024. Destaca especialment el primer premi que la cooperativa ha rebut pel seu oli verge extra afruitat madur en el Premi Aliments d’Espanya Millors Olis d’Oliva Verge Extra, que atorga el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.
La finalitat d’aquest guardó és promocionar i donar suport al sector agroalimentari i reconèixer el treball d’entitats, empresaris i professionals que “elaboren i comercialitzen aliments de gran qualitat amb mètodes i tecnologies avançades i respectuoses amb el medi ambient“. El president de CEOLPE, Pere Albà, s’ha mostrat molt satisfet perquè mai abans havien aconseguit aquest reconeixement, que afirma que suposarà una empenta “en la difusió externa dels nostres productes”.
A més a més, la cooperativa ha rebut un accèssit al millor oli d’oliva verge extra afruitat madur DOP Siurana als Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli, organitzats per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona amb la finalitat de reconèixer els millors olis produïts sota les denominacions d’origen protegides del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.
Finalment, CEOLPE ha rebut una menció a la qualitat del seu oli d’oliva verge extra en la categoria d’afruitats verds lleugers a la XXII edició dels Premis Internacionals EXPOLIVA, que organitza la Fundación del Olivar de Jaén. En total, tres premis que constaten la qualitat de l’oli que s’elabora en aquest centre amb seu a Llorenç del Penedès i que engloba 14 cooperatives de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf, el Tarragonès i la Conca de Barberà.
Des de CEOLPE apunten que aquests reconeixements són fruit “del sacrifici i la feina ben feta per part dels productors amb el seu treball diari en el camp malgrat les seves dificultats, així com del treball fet al molí“. Unes dificultats que s’han accentuat els últims anys amb la sequera, que ha causat un pronunciat descens de la seva producció. Segons Pere Albà, en 3 anys s’ha passat “dels 3,5 milions de quilos produïts, als 1,5 milions de l’any passat”, en una tendència que no sembla que hagi de canviar enguany.