Un institut del Vendrell desenvolupa un innovador projecte per millorar les estades hospitalàries

0
399
El projecte ha rebut una ajuda Dualiza.

L’Institut Andreu Nin del Vendrell ha rebut una ajuda de la Fundacio Dualiza de Caixabank per desenvolupar un innovador projecte relacionat amb l’àmbit hospitalari. Concretament, el centre de Formació Professional està dissenyant un prototip de paret hospitalària que té com a objectiu millorar l’estada dels pacients als hospitals i facilitar alhora el treball del personal sanitari.

El projecte, que s’impulsa junt amb l’Hospital Clínic de Barcelona, engloba diferents departaments de l’institut, com ara els d’electricitat, fabricació mecànica, robòtica, sanitat o publicitat i màrqueting. Tal com ha explicat Núria Ruiz, de l’Hospital Clínic, cada cop hi ha “una tendència més gran a humanitzar els espais dels hospitals, perquè siguin llocs més acollidors i s’assemblin més a hotels”. D’aquesta necessitat va sorgir la llavor del projecte, que ara han de fer realitat els alumnes de diferents cicles formatius del centre.

“L’únic que els vaig dir abans de començar va ser que s’imaginessin que ells mateixos eren un pacient que havia d’estar molts dies immobilitzat a una habitació d’hospital, i que pensessin què necessitarien”, ha afegit Ruiz. El projecte es va presentar a la convocatòria estatal de les ajudes que la Fundació Dualiza de Caixabank ofereix en suport de la formació dual. Es tracta d’una convocatòria anual que es destina als projectes impulsats entre centres educatius i empreses.

De 306 projectes presentats a tot l’Estat, 30 han estat seleccionats, dels quals 6 són de Catalunya i només 1, el de l’Institut Andreu Nin, és de la província de Tarragona. La fundació aporta 10.000 euros perquè puguin comprar el material necessari per desenvolupar el prototip, que ha d’estar llest el mes de maig.

Ara, els alumnes dels diferents departaments ja treballen en el disseny de la paret, que serà una capçalera que ha d’incorporar diferents elements. Alguns seran per fer més còmode l’estada del pacient, jugant amb la possibilitat de variar la il·luminació, i de tenir un espai personalitzat perquè es puguin posar, per exemple, fotografies.

Però també hi ha una part electrònica pensada per millorar el vessant funcional, amb una pantalla tàctil on els metges puguin consultar el registre del pacient o els familiars puguin informar-se del que pot o no pot menjar aquell dia, així com els medicaments que ha de prendre. També pot incorporar una taula articulada per als àpats i amb espais per guardar els objectes personals. El prototip s’ha de presentar a l’Hospital Clínic abans d’acabar l’actual curs.

FER UN COMENTARI