Un vi inèdit d’Albet i Noya, medalla d’or al Millésime Bio de Montpeller

0
633

El celler Albet i Noya, de Sant Pau d’Ordal, ha aconseguit dues medalles d’or a la fira de vins ecològics Millésime Bio de Montpeller. Una d’elles és per la nova anyada del vi negre, icona del celler, el Reserva Martí 2016. La segona medalla ha estat per un vi inèdit que sortirà al mercat els propers mesos. Un Clàssic Penedès de llarga criança, de 120 mesos, monovarietal xarel·lo procedent de la vinya El Corral Cremat (Muntanyes d’Ordal).

El Corral Cremat és un vi molt especial per Josep Maria Albet i Noya. Va decidir començar-lo a elaborar l’any 2011, pensant en el dia de la seva jubilació, i casualment es va donar el premi divendres passat, coincidint amb el 65è aniversari del propietari del celler.

Pel que fa al Reserva Martí 2016, està elaborat amb raïms cabernet sauvignon, syrah i ull de llebre. Té 24 mesos de criança en botes de roure francès i més de tres anys de repòs en ampolla.

La fira Millesime Bio de Montpellier s’ha posposat fins al 28 de febrer tot i que manté una versió digital el 24 i 25 de gener. És una de les fires més importants especialitzades únicament en vins ecològics. Al concurs Millesime Bio 2022 s’hi han presentat 1960 vins de 16 països.

FER UN COMENTARI