Una start up garrafenca idea el primer escenari autònom energèticament

0
248
Prototip de l'Escenari 4.0 ideat per l'start up Carpa Revolució

La idea es presenta aquests dies al saló audiovisual ISE, que fins divendres se celebra a Fira de Barcelona

Carpa Revolució és una start up ribetana considerada, per Acció de la Generalitat, una de les 50 més disruptives del país i és també una de les propostes que des d’avui i fins divendres tindrà un estand al saló ISE, la fira de referència del sector audiovisual d’Europa que aquests dies s’està celebrant a Fira Barcelona i que espera rebre 70.000 congressistes.

Aquesta nova empresa ha ideat Escena 4.0, un escenari energèticament autònom, ja que, que compta amb mitja cúpula geodèsica recoberta de plaques solars. Per aconseguir optimitzar les hores de sol, l’escenari gira fins a 180 graus buscant sempre la millor incidència dels raigs ultraviolats. Això el converteix en un escenari autosuficient que permet no només alimentar l’espai escènic, sinó generar prou electricitat per solucionar i ajudar les necessitats energètiques de l’entorn immediat (carregadors de cotxes, bicicletes, edificis, etc.).

El projecte neix de la constatació que els festivals musicals deixen una petjada ambiental important (25 kg de CO2 per persona) i vol esdevenir “una nova manera d’interrelacionar la música, la producció d’energia i les ciutats”.

A l’ISE (Integrated Systems Europe) aquesta start up garrafenca impulsada per Isaac Domínguez hi va amb l’objectiu de donar-se a conèixer i aconseguir fons per poder produir el seu primer prototip: “Volem presentar el que serà una revolució a la indústria de la música i l’energia. Hem despertat l’interès dels principals festivals per instal·lar el nostre escenari, amb la col·laboració d’una o dues empreses del sector del muntatge musical pretenem cobrir el 3% del país aquest primer semestre de l’any. Durant el 2024 volem entrar a 6 festivals i vendre un dels nostres prototips“, explica Domínguez.

Fins fa uns mesos Carpa Revolució era un projecte circense ribetà, un centre d’investigació, creació i desenvolupament artístic de les arts del moviment i a la vegada una iniciativa de transformació social a través de l’art que comptava, com a vaixell insígnia, amb una gran carpa de circ instal·lada a Ribes. L’any passat el projecte va arribar a la seva fi i el seu director i impulsor, Isaac Domínguez, va decidir emprendre aquesta nova iniciativa que ara es presenta. “Apostem per un canvi de paradigma, perquè els concerts i festivals deixin de ser consumidors d’energia i n’esdevinguin productors fent així que es redueixi la petjada de carboni que fins ara generen”, conclou.

FER UN COMENTARI