Vilafranca disposa de més lluminària LED i quatre nous edificis municipals amb plaques solars

0
612
La il·luminació del carrer abans i després de la tecnologia LED. // AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

Aquesta setmana el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, ha explicat les noves actuacions en matèria d’eficiència energètica a la vila, relacionades amb la instal·lació de llums LED i de plaques fotovoltaiques.

Romero ha assegurat que la incorporació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals “està molt avançada”: en aquest sentit, apuntava que aquest 2022 les cobertes del Vinseum, Fassina, l’escola Pau Boada i l’Ateneu Municipal estan acollint la instal·lació d’aquestes plaques, que contribueixen a reduir les emissions de CO2 “fins a unes cinquanta tones” i que en els casos del Vinseum i la Fassina es financen amb fons FEDER i ajuts de la Diputació de Barcelona.

“Properament també s’instal·laran plaques al mercat de Sant Salvador, a l’edifici de l’Enològica, al pavelló de la Gamba, a la llar d’infants El Parquet i a l’escola Cristòfor Mestre” avançava Romero.

Il·luminació més eficient

En relació a la incorporació de l’enllumenat públic per tipus LED, el regidor comentava que a banda de la lluminària relacionada amb el Pla d’Intervenció Integral del Centre i el carrer Comerç, que cobreixen 275 unitats LED, també hi ha 631 unitats més repartides pels barris i polígons industrials. Aquests 631 llums, que suposen un 75% del total de la vila, han comptat amb una inversió de 111.614,84€, dels quals 100.000€ seran subvencionats per la Diputació de Barcelona dins del Programa Sectorial Renovables 2030.

“Aquesta il·luminació tindrà un impacte de 125 tones de CO2 menys. El veïnat ens ho demana molt i realment la diferència entre un tipus de llum i un altre es nota molt” explicava Romero.

Per barris les actuacions seran les següents:

  • CENTRE VILA: c/ General Prim, c/ del Carme, c/ Lluna, pl. Puigmoltó, c/ Sant Jocund.
  • LES CLOTES: c/ Ponent, c/ Banys, c/ Ferran, c/ Sant Jordi, c/ Font-Rubí, c/ Sant Pau, c/ Escorxador, pl. Gas.
  • SANT JULIÀ: c/ Sant Julià, c/ Jaume Balmes, c/ Joan XXIII, c/ Arboç, c/ Sant Fèlix (entre c/ Arboç i c/ Eugeni d’Ors).
  • POBLE NOU: c/ Soledat, c/ Parlament, c/ Ateneu, pl. Boters, c/ Germanor, c/ Tossa de Mar, c/ Montblanc, c/ Pare Manyanet, ps. Rafael Soler (entre c/ Tossa de Mar i c/ Moja), c/ Alguer, c/ Ignasi Iglesias (entre c/ Alguer i c/ Montblanc), c/ Amàlia Soler (entre c/ Moja i c/ Salvador Espriu), c/ Camí Fariner.
  • LA GIRADA: rbla. Girada (entre c/ Josep Irla i c/ Josep Tarradellas), pl. Brigades Internacionals.
  • MOLÍ D’EN ROVIRA: c/ Comerç.
  • LA BARCELONETA-SANT MAGÍ: c/ Pere Alagret (entre c/ Cid i c/ Manuel Barba i Roca), c/ Doctor Zamenhof (entre c/ Igualada i c/ Pere Alagret), c/ Sant Raimon de Penyafort, c/ Sant Joan Despí, c/ General Zurbano, pl. Torras i Bages, av. Pelegrina (sobre vies del tren).
  • ESPIRALL: c/ Sant Sadurní d’Anoia, c/ Igualada (entre c/ La Granada i c/ Sant Sadurní d’Anoia), av. Pelegrina (rotonda amb c/ Igualada).
  • POLÍGONS INDUSTRIALS: av. Tarragona, Domenys I, Domenys II, Estació de Mercaderies i Les Fonts.

Per al 2023, el regidor expressava la voluntat de cercar nou finançament per continuar la substitució d’entre 375 a 400 punts més d’enllumenat públic, arribant a assolir a final de l’any vinent el 50% dels punts d’enllumenat públic amb tecnologia LED.

FER UN COMENTARI