El servei de Turisme de Vilafranca ha estrenat un nou itinerari urbà que, sota el nom Petjades de Vi, transita per set estacions que destaquen la importància del vi en la transformació de la vila, el seu impacte social, cultural, patrimonial i econòmic. La ruta fa un recorregut d’aproximadament un quilòmetre entre l’Oficina de Turisme i el carrer del Comerç. Aquesta ruta se suma a les ja existents, la medieval i la modernista, i complementa la ruta rural Camí del Vi.

Tal com ha apuntat la regidora de Turisme, Gemma Romeu, malgrat que el recorregut es concep com una ruta urbana, cada estació té sentit per si mateixa i es pot fer lliurament seguint cadascuna de les set estacions: els cubs (inici de la ruta davant de l’Oficina de Turisme de Vilafranca), el plànol (mapa de la ciutat amb l’itinerari i els edificis emblemàtics a la plaça Jaume I), imatges d’ahir (una mirada al passat vitivinícola de la ciutat a la plaça Penedès), l’Agrícol i el Casal (les dues entitats amb impacte social més gran a la rambla Nostra Senyora), els habitatges menestrals (vestigis d’una arquitectura pràctica al carrer del Casal), l’estació enològica (un edifici de referència en innovació a principis del segle XX al carrer Amàlia Soler) i les naus del carrer Comerç i l’estació de tren (la història del comerç del vi al carrer Comerç).

A més, per facilitar el recorregut, s’han incorporat diferents plaques a terra amb el logotip de l’itinerari que marquen la direcció a seguir. “És un projecte per fer un reconeixement a la indústria vitivinícola i al seu comerç, així com, reforçar la imatge de Vilafranca del Penedès com a la capital del vi”, ha reivindicat Romeu.

Petjades del Vi ha comptat amb el suport d’entitats socials, empreses del sector i, fins i tot, amb la col·laboració del boter i fill de boters Josep Junyent, que narra a l’estació número 3, Imatges d’ahir, part de la seva experiència.

 

 

 

FER UN COMENTARI