Vilafranca reivindica el patrimoni enoturístic amb la nova ruta “Bar a vins”

0
1570
Un total de 17 establiments gastronòmics s'han sumat a la proposta. // LA FURA

Aquest matí la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, conjuntament amb l’alcalde Pere Regull i el gerent del Casino, Joan Carles Segura, ha presentat una nova proposta enoturística que té com a objectiu reforçar el lligam entre els cellers del territori i els establiments gastronòmics i “fomentar el patrimoni vitivinícola entre els vilafranquins i els visitants”.

La iniciativa és una ruta per disset bars i restaurants de la vila que, sota el nom de “Bar a vins”, oferirà una tapa de productes autòctons i una copa de vi del Penedès a un preu fix tots els dies de l’any. Així, es podrà degustar gall del Penedès, o truita de patates o pernil ibèric, entre altres, acompanyat d’una copa de vi de la Denominació d’Origen Penedès, per un preu que oscil·la entre els 4 i els 8 euros. Per la regidora, aquest projecte ha de servir per “fer respirar la capitalitat del vi de Vilafranca, enfortir el caràcter vitivinícola del territori i promoure la gastronomia local”.

Cada dia es podrà degustar una tapa acompanyada de vi de la DO Penedès. // LA FURA

Rius apuntava que aquesta ruta serà una proposta present cada dia de l’any, i que més endavant pot ser que s’acompanyi amb tematitzacions als carrers del centre i rodalies. La regidora explicava que aquest projecte es va idear el passat 2019 a partir de les inquietuds del servei turístic, dels bars i restaurants i de les opinions i ressenyes que els visitants aportaven a plataformes com Google i TripAdvisor. Rius explicava que aquesta ruta vol “promocionar la vila, els cellers i els vins, i garantirà formació continuada per tal que els participants rebin la informació necessària al voltant dels productes que consumeixen”. De fet, s’han elaborat uns díptics informatius i codis QR on hi apareixen tots els bars de la ruta amb les seves propostes gastronòmiques i els preus, i els locals que hi participen disposaran d’adhesius identificatius.

Turisme en temps agitats

La ruta s’havia de presentar durant el mes de maig, però les condicions del moment no ho van fer possible. Joan Carles Segura, gerent del restaurant Casino, comentava que els bars i restaurants que s’han adherit a la proposta van trobar que era “seriosa, amb beneficis i que ajuda Vilafranca a moure’s, sobretot en una època com la d’ara”. Per Segura, la ruta “promou la qualitat per sobre de la quantitat i demostra que aquí creiem en la nostra restauració i ens servirà per arribar a les comarques properes”.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull comentava que “sabem que Vilafranca és la capital del vi però ho hem de semblar i s’ha de sentir, tot des de la qualitat i la implicació de la ciutadania”. Regull recordava que ja hi ha rutes com aquesta en ciutats vitivinícoles com Bordeaux, on hi ha una ruta amb 16 establiments, i assegurava que contribuirà a aportar “la dinàmica i la inèrcia que a vegades es troba a faltar en l’àmbit de la promoció i patriotisme gastronòmic i vitivinícola de Vilafranca”. L’alcalde apuntava que “si triomfem dins tiomfem fora”, i afegia que “la millor promoció i el millor prescriptor de Vilafranca som els vilafranquins”.

 

FER UN COMENTARI