El pròxim 10 d’octubre la DO Penedès impulsarà la primera Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú, que s’allargarà fins al 10 de desembre i en la qual s’hi han adherit fins a deu restaurants de primer nivell. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure els productes de proximitat i a la vegada donar suport als elaboradors i els restauradors, reivindicant que la DO Penedès també és Garraf, ja que són molts els cellers de la Denominació d’Origen que se situen en aquesta part del territori.
La ruta inclou 10 sopars en diferents restaurants d’alta gamma del municipi del Garraf (La Daurada i continuarà per la resta d’establiments adherits com El Dinou, La Cucanya, Ceferino, Macot, Marejol, La Petite Mort, 1918 Cuina de Mar i El Nàutic by Cal Blay), maridats amb vins de 17 cellers de la DO Penedès (Parés Baltà, Nadal, Jean Leon, Finca Viladellops, Cellers Avgvstvs Forvms, Bodegues Pinord, Parató, Torelló, Oliver Viticultors, Colet Viticultors, Sumarroca, Can Feixes, Grimau, Torre del Veguer, Bodegues Ca N’Estella, Família Torres i Aymar). Durant els sopars, hi haurà els elaboradors per presentar cadascun dels vins que es tastin i acompanyaran la degustació explicant la seva filosofia i manera de treballar. Cada experiència té un preu de 45 euros i per reservar taula cal trucar al restaurant on se celebrarà el sopar.