Vins, gastronomia i castells omplen una 12a Nit dels Xarel·los amb les entrades exhaurides

0
296
NIT DELS XAREL·LOS

El passat dissabte 18 de setembre el claustre de Sant Francesc de Vilafranca va acollir la dotzena edició de la Nit dels Xarel·los, iniciativa impulsada pel restaurant vilafranquí El Gat Blau amb l’objectiu de donar a conèixer els productes vitivinícoles elaborats amb la varietat estrella del Penedès, el xarel·lo.

Aquesta dotzena edició va exhaurir les entrades pocs dies després de la seva posada a la venda i va acollir un total de 14 cellers de la Denominació d’Origen Penedès, que oferien 27 productes monovarietals maridats amb les propostes gastronòmiques d’El Gat Blau.

Enguany, i malgrat la Nit dels Xarel·los 2020 s’hagués de cancel·lar, l’esdeveniment s’ha pogut realitzar seguint les mesures sanitàries corresponents i uns mesos més tard que normalment. En aquesta jornada, són els mateixos elaboradors els qui serveixen els seus productes al públic assistent mentre expliquen les seves particularitats i característiques.

A banda dels tastos, els assistents també van gaudir de música en directe a càrrec de Mark Cowling i Xavi Diaz Swinging Sessions. A més, la nit va comptar amb un esdeveniment especial: el retorn als carrers dels Castellers de Vilafranca, que van poder fer una exhibició de castells de 7 al mateix carrer Sant Pere després de 14 mesos d’aturada a causa de la pandèmia.

La 12a Nit dels Xarel·los ha comptat amb la participació d’lbet i Noya, Celler Parató, Bodegues Pinord, Bodegues Ca N’Estella, Aymar, Nadal, Oriol Rossell, Miquel Pons, Jean Leon, Llopart, Finca Viladellops, Can Descregut, Parés Baltà i Maset.

FER UN COMENTARI