La botiga vilafranquina que es dedica a la comercialització de formatges artesanals provinents de diferents punts del món, Xerigots, i els administradors de la Festa Major de Vilafranca organitzaran els dies 14 i 15 de juny “La prèvia de la Festa Major”, una activitat que inclourà una visita guiada pel centre històric de la vila per endinsar-se en els racons clau de la Festa Major i un sopar maridatge de vint formatges i quatre vins al pati del Palau Baltà. El tast estarà conduït per l’equip de Xerigots, amb un recorregut per diferents tipus de llet, elaboracions i maduracions per endinsar-se en el món del formatge. Tot plegat acompanyat amb vins del Penedès.

Aquesta activitat, a més de públic local, pretén també acollir visitants d’arreu de Catalunya, com els que de forma setmanal ja visiten les instal·lacions de Xerigots. Segons els propietaris de l’obrador, Gemma Urgell i Jordi Bertran, “pot ser una forma atractiva i diferent per conèixer Vilafranca i una de les seves festes clau i, al mateix temps, gaudir d’una experiència gastronòmica única”. També afegeixen que “aquest acord forma part de l’aposta de Xerigots per recolzar la cultura, Vilafranca i el Penedès”.

L’activitat té un cost de 40 euros i els beneficis es destinaran íntegrament a la Festa Major de Vilafranca 2024, a banda de l’aportació econòmica directa que destinarà el centre afinat i de comercialització de formatges a la més típica. Les reserves es poden fer al web de Xerigots.

 

FER UN COMENTARI