L’Escola d’Enoturisme de Catalunya oferirà al llarg d’aquest 2021 un total de vuit cursos gratuïts en la modalitat de formació contínua, que és oberta a tothom qui vulgui millorar la seva professionalització dins el sector: persones que estan treballant, amb ERTO, autònomes i també desocupades. El fet d’haver pogut accedir a una subvenció del Consorci de Formació Contínua de Catalunya permet subvencionar el 100% del cost dels cursos, tots ells de curta durada. Se’n podran beneficiar fins a 120 persones de tot Catalunya (habitualment un terç són penedesenques) i els que es facin d’aquí al maig seran tots virtuals, mentre que durant el segon semestre, dependrà de la situació sanitària.
El 28 de desembre ja va començar el primer curs, amb vint alumnes, sobre foto i vídeo gastronòmic; el 16 de febrer ho farà el segon, de 30 hores, sobre desenvolupament de productes turístics, i el seguiran un de comercialització de producte turístic (a partir del 14 d’abril) i un altre sobre reactivació del sector turístic, de deu hores, a partir del 25 de maig. Ja a partir del setembre se’n preveuen d’anglès, de maridatge, sommelier, atenció enoturística als tastos, etc.
La directora de l’escola d’enoturisme, Ester Garcia, té com a premissa a l’hora de programar cursos que l’alumnat “ha de sentir que és útil per al sector”, el curs, que tingui una aplicació pràctica real. La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, ha assenyalat la “vocació de ser una escola referent per a tot Catalunya” i ha destacat que els cursos els imparteixen “professionals molt vinculats amb el sector, no només amb la docència”.