Ampliació de la C-15: salvem el refugi de Sabanell

0
209

La setmana passada es va donar a conèixer que s’ampliarà la C-15 entre Vilafranca i Igualada amb el sistema de 2+1. Més enllà de la seva necessitat o no, vull alertar perquè un dels possibles afectats negativament per aquesta ampliació és el refugi antiaeri de Sabanell, que ja va ser escapçat per una de les entrades quan es va construir la nova C-15.

Actualment hi ha un grup de persones del Pla del Penedès i de Torrelavit que estan treballant per a la recuperació d’aquest refugi construït l’any 1938 per donar aixopluc al personal del camp d’aviació republicà de Sabanell. Es tracta, doncs, d’un patrimoni arqueològic, històric i cultural que caldria preservar i recuperar per a la societat.

Cal que els ajuntament de Font-rubí, Torrelavit i el Pla del Penedès estiguin alerta i prenguin les iniciatives pertinents per protegir el refugi i recuperar-lo. Si aconseguim salvar-lo es pot incorporar a la ruta de Memòria Democràtica del Vesper de la Gloriosa que té com a centre el CIARGA a Santa Margarida i els Monjos i que passa pels aeròdroms republicans de Santa Oliva, els Monjos, Pacs-Vilobí i Sabanell.

Ramon Arnabat
Institut d’Estudis Penedesencs

FER UN COMENTARI