Bescanviant un model comercial exitós per un altre parc comercial

0
241

A Vilanova l’activitat comercial ha estat i és encara un factor determinant i positiu en el seu desenvolupament econòmic i de lideratge territorial. El comerç ha afavorit una ciutat més compactada, harmònica i amb un nucli urbà dinàmic i integrat. Un comerç mediterrani i de proximitat, a qui la implantació de parcs comercials a l’extra-radi pot generar greus problemes i greuges de futur, difícilment valorables, i que no hem vist avaluats en cap documentació presentada pel govern de la ciutat. La dispersió de grans establiments tipus parcs comercials és un fet en augment exponencial i hem vist recentment a Cubelles, Sitges i Ribes exemples propers d’un nou paradigma, amb nul·la diferenciació entre uns i altres.

Al nostre entendre la trama urbana consolidada a la Masia Barreres té un encaix massa forçat i pot generar una pèrdua irremeiable de la força del comerç de proximitat, ja prou amenaçada pels nous hàbits de consum i venda on-line a la capital del Garraf.

La regulació de l’horari comercial a la ciutat no hauria de ser modificat per la petició d’un promotor privat. Ens sembla inadmissible aquest “xantatge”. La ferma negativa de la principal agrupació de comerciants, Viu comerç, i dels dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, juntament amb la molt condicionada posició de la FEGP, ja indiquen inequívocament la falta de consens i desacrediten la proposta del govern del PSC i PdeCAT. Perquè no hi ha complementarietat entre els dos models, i sembla molt probable que el parc comercial esdevindria una clara competència deslleial a la resta de la vila i eclipsaria el pol comercial del centre de Vilanova.

No, aquest no es el model de creixement econòmic que volem per la ciutat, perquè és evident que no respon al model de comerç de proximitat local que sempre ha defensat CiU. Estem posant en perill la capitalitat comercial de Vilanova per respondre els cants de sirena d’un privat que respondrà a grans cadenes comercials i inversors forans?

Ariadna Llorens i David Montes
Regidors a Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI