Cal regalar l’alcaldia a Ciudadanos?

0
166

En les darreres eleccions municipals, al Vendrell hi va haver una extraordinària fragmentació que va impossibilitar la formació d’una majoria del govern municipal. El problema més important, però, és que a diferència del que passa al Parlament, on el partit més votat pot estar a l’oposició, en el nostre Ajuntament si no és possible un pacte entre partits que sumin almenys 11 regidors, el més votat passa a tenir automàticament l’alcaldia. És el que va passar al 2015 al Vendrell; el PSC té l’alcaldia amb només 4 regidors.

Cal anar pensant en el que pot arribar a passar en les properes eleccions municipals. Al 2015 el PSC va guanyar, CiU va quedar segona i ERC cinquena, i junts haurien guanyat l’alcaldia amb 822 d’avantatge sobre el PSC. En les eleccions del Parlament del 21-D, Ciudadanos va guanyar per primera vegada i de manera clara amb 6.571 vots, contra 3.855 d’ERC i 3.189 de JxC. Si aquests haguessin anat junts, haurien guanyat amb 7.044 vots. En aquests moments, suposo que tots veiem clar que qui te més possibilitats de ser la llista més votada és Ciudadanos, i per tant d’ocupar l’alcaldia del Vendrell.

Jo crec que som a temps d’evitar-ho i per aconseguir-ho hem d’apel·lar a la generositat d’aquests dos partits sobiranistes; dic dos perquè les CUP no participen mai en aquest tipus de coalicions, encara que després la seva col·laboració sigui important. El sobiranisme ha de fer pinya per oposar-se als que volen la destrucció de la nostra llengua, la nostra cultura i, en definitiva, la manera de ser de Catalunya. Cal que regalem l’alcaldia del Vendrell al partir que va néixer per combatre el que representaven Pau Casals i Àngel Guimerà?

Josep M. Llasat
El Vendrell

FER UN COMENTARI