El riudebitllenc Cesk Freixas ha obert un procés de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per finançar el seu setè disc, que preveu publicar a principis del 2019 coincidint amb els 15 anys de trajectòria com a cantautor. L’artista defensa que el micromecenatge “permet al treballador cultural mantenir, més o menys intacta, la seva independència creativa, ideològica i econòmica” i lamenta que el seu projecte professional “viu en una precarietat perenne, com la immensa majoria de grups i solistes del país”.
Al compte de Verkami obert aquesta setmana, Freixas assegura que el finançament a través d’entitats bancàries li suposaria trigar aproximadament vuit anys a tornar el préstec i els interessos, motiu pel qual assegura que el micromecenatge permet “posar el debat del finançament en un lloc més humà i proper”. L’objectiu del cantautor és aconseguir 15.000 euros a través de donatius en un màxim de 40 dies.
Freixas ha avançat que el setè disc en què treballa està sent “la proposta més ambiciosa” de la seva trajectòria, amb cançons “que formen part d’una idea molt conceptual, que trenca amb algunes dinàmiques personals i que s’acostarà a coses noves” que no han aparegut abans en els seus treballs. El disc s’enregistrarà a Medusa Estudio de Barcelona, amb els arranjaments del guitarrista sadurninenc Victor Nin i la producció de Roger Rodés. Al mateix temps, Freixas comptarà amb el Col·lectiu Bauma per al disseny del treball.

FER UN COMENTARI