Aquest dissabte els Diables de Sant Quintí organitzen i acullen la Trobada de Balls de Diables Centenaris que comptarà amb la participació de les colles convidades del Ball de Diables de l’Arboç i el de Tarragona. Però un dels plats forts de la diada serà la presentació dels nous vestits dels diables de Sant Quintí que es farà al matí.

La indumentària dels quintinencs és molt característica perquè són de les poques colles que porten una granota. Els vestits nous són molt semblants als actuals (i històrics), mantenen el material, el color i el dibuix de l’esquena, fet per Josep Gual els anys 80, però incorporen algun element que s’ha recuperat d’alguna època anterior. La vestimenta del Llucifer també es renova i  la principal modificació estarà en la seva mirtra (barret). Els 22 vestits els han cosit les quintinenques Roser Poch i M. Rosa Gustems.

Aquesta renovació del vestuari serà la cinquena del ball. El primer document escrit que fa referència a la vestimenta dels diables quintinencs data de 1897 i les altres van ser el 1927, 1980 i 2001.

Trobada de balls centenaris

La Trobada de Balls de Diables Centenaris començarà a les onze del matí amb una tabalada pels carrers del poble, a càrrec de la Coordinadora de Balls de Diables tradicionals. Una hora més tard, al punt del migdia, els diables de Sant Quintí s’abillaran amb els nous vestits per fer la presentació oficial amb una actuació, sense versos, a la plaça del Sol. Un vermut electrònic obert a tothom i un dinar per les colles prendran el relleu de l’acte.

A dos quarts de vuit del vespre les tres colles representaran el seu ball parlat i, en acabar, els locals diran els seus versos satírics. Finalment, a quarts de deu, el foc es farà amo i senyor dels carrers del centre històric amb un correfoc a càrrec de les tres colles. El punt final a la diada el posarà una festa a la plaça del Sol.

FER UN COMENTARI