Dia per dia, dos anys després d’haver arribat a l’Ajuntament, l’equip de govern de Sant Pere de Ribes ha fet balanç de la primera meitat del mandat. Segons ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “de les 268 accions que teníem contemplades al programa, ja n’hem realitzat o estem a punt d’enllestir-ne 184, és a dir, un 68%”. Totes les mesures que s’han impulsat s’han estructurat al voltant de quatre objectius: fomentar la igualtat d’oportunitats; impulsar el territori i millorar l’espai públic; dinamitzar l’economia i l’ocupació i, finalment, fomentar la transparència.

Així doncs, s’han impulsat beques de menjador també per cobrir el període de vacances escolars, subvencions per a material escolar (702 aquest curs) i de cara al curs que ve han anunciat que preveuen ampliar-les a alumnes de cicles formatius superiors i universitat. La rehabilitació i reobertura d’El Local o l’obertura de l’Espai Jove són dues de les obres que s’han fet realitat aquests dos anys i que han col·laborat a ampliar els equipaments del municipi. De cara a la segona meitat del mandat, a Ribes, es preveu reobrir la Casa de la Vila totalment rehabilitada i posar en funcionament el nou ambulatori.

Pel que fa a les polítiques de foment de l’ocupació i l’emprenedoria impulsades fins ara, destaquen els plans d’ocupació impulsats i en els quals hi han participat 200 persones o els 27 joves que han pogut beneficiar-se del Programa de Garantia Juvenil treballant en diferents departaments de l’Ajuntament. En els pròxims dos anys, segons han explicat, està previst impulsar un viver d’empreses a Ribes.

Garrido ha posat en valor també la voluntat de diàleg i entesa que l’equip de govern ha tingut des del principi i ha agraït la bona disposició dels grups de l’oposició per treballar plegats i col·laborar.

FER UN COMENTARI