Jaume Ruart, in memoriam

0
346

Dissabte va morir, amb 84 anys, Jaume Ruart i Güixens, un vendrellenc inquiet, que des de sempre havia participat molt activament en la vida cultural i associativa del Vendrell. De jove va formar part de l’anella sardanista infantil Rebrots Vendrellencs, del ball de bastons i de les caramelles, i també va fer de rei d’Orient al sanatori de Sant Joan de Déu (1951). Va ser col·leccionista de monedes, segells i programes de cinema; va ser soci del Cercle Filatèlic i Numismàtic del Vendrell; i en les seves excursions de muntanya va recopilar peces antigues que cediria al Museu Arqueològic del Vendrell.

El 1954 va intervenir en la recuperació dels armats del Vendrell i va ser el primer capità manaies. Va tenir l’honor de portar a collibè l’àngel de Tobies el 1958. Entre 1965 i 1968 va ser regidor a l’Ajuntament i va participar en el nomenclàtor d’alguns carrers de la vila. A més, sempre participava en la Festa de la Bicicleta i va ser membre de la junta del Casal Familiar.

Ruart va rebre la medalla d’or de l’IEP, del qual va ajudar a crear la secció vendrellenca l’any 1977. Per encàrrec de l’Ajuntament, va classificar i ordenar la documentació de l’Arxiu Històric Municipal; també va col·leccionar reproduccions de fotos antigues del Vendrell i va escriure diversos treballs d’història de la vila a Miscel·lània Penedesenca.

FER UN COMENTARI