Un total de quinze municipis s’han sumat enguany a la iniciativa, impulsada des de 1966 per Òmnium Cultural, de fer arribar la Flama del Canigó a tots els racons dels Països Catalans i encendre d’aquesta manera les fogueres la nit de Sant Joan. Enguany a l’Alt Penedès hi participen tres municipis més respecte a l’any passat: Subirats, Pacs i Santa Margarida i els Monjos.

La flama arribarà a la comarca per Torrelles de Foix, allà es farà una recepció oficial a l’Ajuntament i es pujarà caminant fins al Santuari de Foix des d’on es distribuirà arreu. Amb vehicle la recolliran i la faran arribar fins a Gelida, mentre que els ciclistes del Centre Excursionista Penedès la portaran fins a la muntanya de Sant Pau, a Vilafranca, que serà també un punt de distribució. A més, i per primera vegada, al Santuari de Foix recolliran també la flama els veïns de la Bisbal del Penedès.

A la muntanya de Sant Pau, el punt més elevat del municipi de Vilafranca l’aniran a recollir els caminaires de Pacs, les Cabanyes i els Monjos, així com els Corredors per la Terra, que la faran arribar a Vilafranca i a Moja. Novament un grup de ciclistes la portaran fins a La Granada, Sant Pau d’Ordal, Sant Sadurní d’Anoia, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona, mentre que a Olesa de Bonesvalls hi arribarà, des de Vilafranca, amb vehicle.

FER UN COMENTARI