La Granada celebra entre divendres i dilluns la festa major, per bé hi ha actes previs cada dia des de dissabte. La principal novetat d’enguany és la tornada del Ruc, que es va cremar l’any passat durant l’espectacle pirotècnic posterior a la seva pujada al campanar. Una pujada que, com és habitual, tindrà lloc divendres a la nit després del pregó, que enguany realitza la granadenca Dolors Roca.

Un centenar de vins/caves
El centre neuràlgic de la festa serà la 16a Mostra de Vins DO Penedès i Caves, que tindrà lloc al Celler Cooperatiu dissabte i diumenge. L’esdeveniment serà inaugurat per Salvador Puig, director general d’Incavi, i permetrà degustar un centenar de vins i caves penedesencs maridats amb embotits i formatges artesans. El cartell musical de la Mostra compta amb el cantautor riudebitllenc Cesk Freixas, els grups Derrumband, Trifàsic i Marc Colomé. Pel que fa a l’exposició d’enguany, es titula Curvisme i l’autor és Richard Martín.

Un altre gran punt de trobada de la festa major és l’envelat, on les orquestres que actuaran són La Principal de la Bisbal i la Girasol.

Tercer any de castells
A més, per tercer any consecutiu dissabte a la tarda tindrà lloc la diada castellera davant la Casa de la Vila, amb els Xicots de Vilafranca com a colla local, i els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau com a convidades. A més, abans de l’actuació es descobrirà una placa que rememorarà el primer 4 de 9 amb folre descarregat pels Xicots, en la diada de fa un any.

Cercaviles folklòriques
Per altra banda, el folklore local tornarà a omplir de color els carrers granadencs en les cercaviles de divendres a la nit i de diumenge al migdia; el correfoc de dissabte a la nit; i la cercavila infantil de dilluns a la tarda, que vindrà precedida de la Baixada del Ruc petit.

Finalment, les nits de divendres i dissabte la zona esportiva acollirà concerts de Seguirem, Tribut a Obrint Pas; i de La Loca Histeria.

FER UN COMENTARI