L’escola Vedruna de Sant Sadurní guanya el segon premi a la final nacional de la First Lego League

0
454

L’escola Vedruna de Sant Sadurní ha guanyat el segon premi a la investigació a la final nacional de la First Lego League, que es va celebrar el passat cap de setmana al col·legi Sant José Hermanos Maristas de Logronyo. L’equip de l’escola, format per nens i nenes de segon i tercer d’ESO, hi ha presentat un condensador ideat per convertir la humitat de l’aire en aigua i emmagatzemar-la pel seu posterior ús.

La First Lego League és un torneig que se celebra a nivell mundial en què hi participen més de 90 països amb equips de joves de 10 a 16 anys i que consisteix en una competició en tres fronts: un torneig de robòtica amb material de la marca Lego en el que es resolen reptes mecànics i de programació; un projecte científic/tecnològic que els joves desenvolupen, presenten i defensen davant d’un tribunal i una exposició dels valors adquirits gràcies al treball en equip.

A l’edició espanyola, s’han celebrat enguany 33 tornejos en 25 ciutats en què hi han participat prop de 2.000 equips. Només 55 han arribat a la final nacional. Entre ells el de l’escola Vedruna de Sant Sadurní, que es va classificar en guanyar el torneig d’Igualada el passat 18 de febrer.

El centre ha participat en el torneig els últims sis anys, amb almenys un premi cada temporada, un dels quals va arribar a qualificar el projecte científic entre els deu millors del món.

FER UN COMENTARI