Plaça de l’1 d’octubre

0
264

Al Ple municipal del 28 de maig els vots en contra de l’equip de govern del PSC-PSOE van impedir que l’Ajuntament de Mediona acordés batejar un espai urbà encara sense nom com a plaça 1 d’Octubre, en reconeixement a totes les persones que en aquella data es van mobilitzar pacíficament, al poble i arreu del país, per defensar les urnes davant la repressió violenta de l’Estat i exercir el dret a decidir democràticament el seu futur col·lectiu en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Per mirar de justificar el “no” del seu grup a la iniciativa popular presentada, l’alcalde Servand Casas va argumentar que les firmes que hi donaven suport no representaven la majoria de la ciutadania, que la proposta no responia al conjunt del poble i que, en conseqüència, podia dividir-lo.

La realitat democràtica és que l’1-O a Mediona varen votar 1.067 persones, que són majoria al cens electoral, amb una participació del 63,43%, i que 999 vots (el 93%) van ser a favor que Catalunya es constituís com un Estat independent en forma de república. Aquestes són les xifres que reflecteixen el sentiment majoritari del poble.

L’1-O simbolitza la mobilització popular per defensar el dret de totes les opinions a expressar-se pacíficament. En conseqüència, el seu reconeixement en l’espai públic significa treballar efectivament per la unitat del poble, que en democràcia no és un concepte abstracte sinó una realitat que es construeix dia rere dia donant la paraula a la ciutadania i respectant la veu de la majoria.

Demanem al PSC-PSOE que refaci els seus comptes i assumeixi la iniciativa popular per donar el nom de plaça de l’1 d’Octubre a l’espai urbà situat davant del Poliesportiu. Sabem, però, que les places del poble només les omple el poble. Per això, seguirem mobilitzant-nos per fer el reconeixement públic de l’1-O a Mediona com un pas més per anar construint, des de baix i amb el protagonisme popular, la República Catalana aquell dia va guanyar democràticament a les urnes.

ANC – Mediona, Òmnium Cultural – Mediona i CDR – Mediona
Mediona

FER UN COMENTARI