El grup municipal del PSC ha fet públic aquesta setmana un comunicat a través del qual denuncia una “dràstica” davallada del nombre de parades en el mercat, tant els dijous com els dissabtes. Una reducció que atribueix a la “deixadesa” i “mala gestió” que PDeCAT i ERC n’està fent d’ençà que van formar govern el 2014.

La davallada de parades, afirmen, ha provocat una “alarmant” disminució dels ingressos anuals a les arques municipals. Segons la portaveu del grup, Susanna Mérida, “l’any 2013 els ingressos van ser de 142.236 euros. Des d’aleshores, any rere any, s’han reduït fins a arribar als 84.663 el 2017. I en el pressupost d’enguany encara es preveu una recaptació menor, de 80.000 euros”.

Entre els diversos factors que, segons el PSC, expliquen la disminució de parades hi ha la disgregació d’aquestes, que dificulten un recorregut continu pel mercat. Això, asseguren, ha despertat les queixes de molts paradistes, ja que no contribueix a que els visitants arribin a alguns espais on hi ha instal·lades parades.

El PSC es recorda que la seva formació ja va sol·licitar el 2016 realitzar un estudi per decidir una millor ubicació i dinamització del mercat i que no va ser fins al 2017 que el govern va sol·licitar a la Diputació de Barcelona col·laboració per dur-lo a terme. Malgrat accedir-hi, al govern se li va passar per alt el termini d’acceptació d’aquest recurs i va perdre aquesta ajuda, que hauran de tornar a demanar enguany.

Els socialistes insisteixen en la urgència i necessitat de posar fil a l’agulla per recuperar un mercat municipal referent al Penedès Nord i que, durant molts anys, ha servit també de revulsiu comercial per a molts establiments.    

Des del govern s’assegura que s’està treballant des de fa temps per dignificar el mercat. De fet, l’alcalde Josep Maria Ribas ha avançat que a finals de gener s’obrirà una convocatòria per fitxar un tècnic de mercats i comerç que contribueixi a la seva dinamització.

FER UN COMENTARI