Els resultats del referèndum i la vegueria Penedès

0
99

L’1 d’octubre el país va viure un dia històric. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès, com la resta de territoris de Catalunya, va respondre. Un cop acabat el referèndum, els resultats oficials es van poder consultar al web de la Generalitat, classificats per municipis, comarques i vegueries, la qual cosa respon al seu ordenament administratiu actual. Van ser molts els penedesencs i les penedesenques als quals ens van contactar per preguntar com és que sortien totes les vegueries menys la del Penedès, molta gent sorpresa i altres una mica dolguts. Ara intentarem explicar el perquè.

La Generalitat va organitzar el referèndum a partir de les delegacions del govern establertes a Catalunya. Actualment la Generalitat té establertes set delegacions que corresponen a les set vegueries que contemplava la Llei de Vegueries fins al dia 8 de febrer. Són les delegacions de les vegueries de les comarques de Barcelona, Girona, Catalunya Central, Alt Pirineu-Aran, Terres de Ponent, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona. Per què no hi surt la del Penedès?

La Generalitat encara no ha pogut desplegar tota la seva estructura administrativa a les quatre comarques penedesenques; per això en l’elaboració del referèndum no va existir una circumscripció que fos la del Penedès, i per això no han sortit els resultats filtrats amb aquesta categoria. Encara ens manca el delegat del govern i les delegacions de les conselleries de la Generalitat.

Tot i això, cal reivindicar que les entitats sobiranistes i els partits polítics del Penedès sí que vam fer pinya i molta feina en clau de vegueria Penedès, i que un cop superada la recta final del procés, estarem atents al desplegament ràpid i efectiu de l’administració de la Generalitat al Penedès, amb un delegat del govern i les seves delegacions.

Jaume Casañas
President del PDeCAT de la vegueria Penedès

FER UN COMENTARI