La sadurninenca Anna Roig, pregonera de les Fires i Festes 2017

0
542
Representants de la Comissió de Festes, la regidora de Cultura Mopntse Medall, la dissenyadora Núria Tarrida i el tècnic de Cultura Bernat Garcia, en l'acte de presentació del programa i el cartell de les Fires i festes 2017.

La sadurninenca Anna Roig, líder del grup Anna Roig i l’ombra de ton chien, serà la pregonera de les Fires i Festes 2017, convertint-se així en la primera dona a qui s’encomana aquest encàrrec després de molts anys. Així es va donar a conèixer dilluns en el marc de la presentació de la programació d’actes, que enguany es presenta més lluïda gràcies a la injecció econòmica que ha experimentat el pressupost de la festa, que ha passat dels 60.000 euros de les últimes quatre edicions als 70.000 euros.

A banda dels actes més tradicionals, que tenen la Festa de la Fil·loxera com a principal reclam, les Fires aposten un any més per les actuacions musicals, amb els grups Ebri Knight i VadeBo com a caps de cartell, i per la programació familiar, encapçalada per un concert de funky a càrrec de la companyia Orelles de Xocolata que farà ballar a petits i grans.

Altres actes destacats seran l’espectacle Dos machos verdes fritos, de la mà de la companyia La Bacanal, que donarà el toc d’humor a les Fires, un ball de swing pels amants dels clàssics, i les exposicions, que enguany aposten per figures de projecció internacional com Josep Bofill i Carme Albaiges, així com per la mostra Ens fem la festa, en la qual es podran apreciar capgrossos i gegantons del taller de Montse Mateu que sortiran en les cercaviles.

Novetats del 2017
Entre les principals novetats, sobresurten el canvi de recorregut de les matinades, que finalitzaran a la plaça de l’Ajuntament, amb un refrigeri en lloc de la festa de l’escuma, que havia perdut públic, o l’actuació dels Músics del Metro, que els dies 7 i 9 de setembre amenitzaran els carrers del centre de la vila amb actuacions de rock, flamenc, pop i soul.

Any d’aniversaris
Aquest 2017 les Fires i Festes arriben carregades d’aniversaris. La colla de diables Se m’n Refum compleix 30 anys, la trobada de Puntaires 20 i la Festa de la Fil·loxera celebra els 15 anys de la Festa dels Avis, els 30 de l’aparició de les fil·loxeretes i el 25è aniversari de la Festa Infantil.

Per commemorar aquest quart de segle, el 2 de setembre s’ha organitzat un acte especial, en què els més petits podran gaudir de la festa com la viuen els adults seguint el mateix recorregut que s’inicia al carrer Raval i que finalitza a la plaça de l’Església amb el tradicional vol dels mocadors grocs.

Núria Tarrida, autora del cartell
La presentació del programa va tenir lloc dilluns al Casal d’Entitats en un acte que va servir també per destapar el cartell d’enguany, obra de la dissenyadora Núria Tarrida. Tal com va explicar la seva autora, es tracta “d’una metàfora visual que juga amb els colors, el foc, el cava i la fil·loxera per transmetre una imatge potent i pragmàtica que es relacioni molt amb Sant Sadurní”.

FER UN COMENTARI