L’Ajuntament de Sant Sadurní estrenarà aquest 2018 la primera experiència de pressupostos participatius a la vila, obrint a la ciutadania el destí de 90.000 euros del capítol d’inversions.

Durant els propers mesos aquest procés participatiu recorrerà diverses fases fins a l’estiu, quan s’obrirà una consulta ciutadana en la qual hi podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, i en què s’escolliran els millors projectes i iniciatives.

El procés s’iniciarà aquest mes de març amb la recollida de projectes i iniciatives d’inversió. La ciutadania podrà fer arribar les seves propostes fins al 23 de març al web municipal o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, al Casal Municipal de la Gent Gran o al Centre Vilarnau. Cada persona pot presentar un màxim de tres propostes i cada iniciativa no podrà superar els 60.000 euros.

La consulta ciutadana, prevista pel mes de juliol

Després d’una fase d’anàlisi per avaluar la viabilitat econòmica i tècnica de les propostes, i si es tracten o no de competència municipal, l’Ajuntament elaborarà una llista amb les que compleixin els requisits i iniciarà una fase de difusió per donar-les a conèixer. Cap al mes de juliol està previst que se celebri la consulta ciutadana, en la qual es podrà votar un màxim de tres propostes.

Aquesta és la primera experiència de pressupostos participatius a Sant Sadurní, mitjançant un procés d’empoderament i governança compartida entre l’administració i els ciutadans que en els darrers anys s’ha anat estenent per molts municipis i ciutats del país.

FER UN COMENTARI