Sorprenent

0
219

Aquests dies els mitjans ens han informat que la Unió Europea ha fet l’oferiment (subvenció) d’uns quants centenars de milions d’euros a una Comunitat Autònoma de l’altra banda de l’Ebre per la formació de la seva població a canvi que afloressin els comptes d’un dels últims exercicis de la seva comunitat. Doncs bé, l’han rebutjada.

Fins aquí, res a dir i tot a respectar. De sobte, em ve al cap que a l’antiga Roma les famílies enviaven els seus fills a Grècia a estudiar i aprendre, és a dir, a formar-se amb els coneixements que en aquells temps ja tenien. Fins i tot les famílies benestants els enviaven els seus vaixells perquè tornessin amb els mestres i així poder-los tenir a casa. El resultat, resumint, seria: “Roma ha parlat, assumpte tancat”.

Fa anys que no la sento, aquesta expressió, i reconec que em resultat difícil i desagradable d’escriure-la: Àfrica comença als Pirineus. I si no, pregunteu-ho a les famílies que han vist marxar els seus fills a altres països (això sí, gràcies a la seva formació). Que lluny que queden aquelles antigues Grècia i Roma, i tan a prop que són.

Miquel Àngel Santos
Vilafranca

FER UN COMENTARI