Vilafranca en Comú (VeC) ha anunciat que presentarà dues mocions al ple de febrer. Una servirà per demanar a l’Ajuntament que s’adhereixi al front comú del món local per defensar la Llei 24/2015, (Llei de Pobresa Energètica), mentre que l’altra és per proposar l’adhestió del municipi al programa Educació 360 que té per objectiu fomentar el lleure educatiu per a tots els infants i joves.

Pel que fa al compliment de la Llei 24/2015, VeC reclama a l’equip de govern que se signi convenis amb les empreses subministradores per tal que es comprometin a llevar els deutes de les famílies en situació de pobresa. Aquest conveni únicament ha estat subscrit per l’empresa municipal d’aigua i per això es reclama que es faci el mateix amb les companyies de gas i llum. L’any 2017 l’Ajuntament va abonar més de 37.000 euros per fer front a factures que famílies en situació de pobresa no podien afrontar. Per VeC “aquests diners públics van directament a les empreses subministradores” i per això reclama que es compleixi la llei i siguin aquestes empreses les que se’n facin càrrec. El text de la moció demana també que es crei un òrgan sancionador per les empreses que no compleixin la llei, seguint l’exemple d’altres ciutats com Terrassa, Barcelona o Sabadell.

Educació en el lleure per a tothom

La segona moció que presentarà VeC al ple demana l’adhesió de Vilafranca al programa Educació 360 que, impulsat per la Diputació de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Renovació Pedagògica, pretén obtenir el compromís dels municipis per afavorir la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves en l’accés al lleure i al foment del lleure educatiu. Per VeC aquesta proposta enllaça amb la moció presentada també per ells al juliol de 2016 per promoure els patis oberts  a les escoles, la qual es va aprovar per unanimitat, però encara no s’ha portat a terme i han fet una crida a començar-la a impulsar.

FER UN COMENTARI