Vilafranca supera per primer cop els 40.000 habitants

0
730

Vilafranca va arribar per primer cop a 1 de gener als 40.000 habitants. De fet, els va superar: en són 40.479, amb un increment anual molt alt, de 700 persones. La tendència de creixement poblacional anual lleuger es va disparar l’any passat, amb un augment que a més va ser homogeni a tots els barris de la vila, i quan en moltes ciutats de Catalunya es perden habitants.

El primer tinent d’alcalde Aureli Ruiz ha explicat que actualment el 13% d’empadronats són estrangers, molt per sota del 18% a què s’havia arribat anys enrere. La xifra de naixements segueix baixant: l’any passat en van ser 378, dels quals 86, estrangers. En els darrers deu anys, s’ha constatat que la mitjana d’edat ha augmentat en dos anys (ara és de 41 anys), la gent gran ha passat de ser el 14,8% de la població al 17,5% (per tant, s’envelleix la demografia vilafranquina) i s’ha doblat el nombre de persones amb més de 95 anys (s’ha passat de 58 a 101 persones).

L’alcalde Pere Regull ha destacat que el creixement va acompanyat d’augment de serveis (ha citat nous parcs, el segon ambulatori, l’institut de la Girada i el futur pavelló amb tres pistes); altrament, considera que seria “preocupant”. Regull també subratlla el dinamisme de la ciutat, amb 156 noves empreses creades l’any passat, i afirma que “aquestes xifres afavoreixen l’atracció de noves franquícies comercials”.

El govern local també ha creu que el fet que hi hagi més gent gran i menys naixements farà que calgui haver-hi canvis en els serveis a deu-vint anys, com ara més places de residència geriàtrica, més pisos tutelats per a gent gran i també caldrà tancar en el futur algunes aules de llar d’infants (sense tancar cap llar sencera, per tal que segueixi havent-n’hi en tots els sectors).

FER UN COMENTARI