La plataforma SOS Penedès ha presentat 1.222 al·legacions individuals al Departament de Territori de la Generalitat en contra del polígon logístic de Sant Marçal-Cal Vies. A més ha anunciat que malgrat haver finalitzat el termini de presentació d’al·legacions, continuaran recollint-ne per visualitzar que la ciutadania del Penedès no vol la logística al territori i per demanar a la Generalitat que faci seves les reivindicacions.

A banda de les al·legacions presentades per SOS Penedès, també n’han presentat formacions polítiques com ERC, CUP o Vilafranca en Comú, així com l’associació Qualidès, formada per 14 cellers. A més, han presentat mocions a diferents ajuntaments i Consells Comarcals de la vegueria i, de moment, Vilafranca, Olesa de Bonesvalls, Pacs, Sant Cugat Sesgarrigues, Guardiola de Font-rubí, Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Santa Margarida i els Monjos les han aprovat. Resten pendents de fer-ho la resta de municipis excepte Vilobí del Penedès i L’Arboç. En el cas de l’Arboç, un dels municipis impulsors del polígon, va caldre el vot de qualitat de l’alcalde per rebutjar la moció.

“Aturarem el projecte”
“No han de ser tres ajuntaments els que decideixin quin Penedès vol la majoria dels seus ciutadans. Hem aturat molts projectes i aquest també el detindrem”, reblava Jordi Asensi, membre de la plataforma. Des de SOS Penedès es demana al Departament de Territori una moratòria urbanística fins que no s’elabori el Pla Territorial Parcial (PTP) de la Vegueria Penedès i que aquest es faci de forma participativa i consensuada amb els moviments socials.

Actualment el PTP no es troba ni en fase d’avanç de pla, per la qual cosa des de la plataforma es creu que hi ha certs interessos perquè aquest pla no tiri endavant de la manera prevista.

La proposta de SOS Penedès és que el Penedès esdevingui una Agroregió que fomenti, consolidi i ampliï els sectors agroalimentaris existents: “enfront d’una logística que malmet el paisatge i que ens fa més dèbils econòmicament, nosaltres proposem una economia basada en l’agricultura que genera riques econòmica, social i cultural”, anunciava Pau Batlle.

Dels carrers al Parlament 

El grup municipal Vilafranca en Comú ha explicat aquesta setmana que En Comú-Podem demanarà al Parlament de Catalunya que s’aturi el pla director urbanístic de Sant Marçal-Can Vies. Ramon Arnabat, regidor de VeC, comentava que “no entenem com pot ser que el mateix departament de la Generalitat que fa el pla territorial de la vegueria tira endavant projectes com el del polígon”. Per la seva banda, el diputat d’En Comú-Podem David Cid afegia que cal crear més canals de debat i tenir en compte el territori.

FER UN COMENTARI