Els Consells de la Gent Gran de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf, amb la col·laboració dels tres consells comarcals, han elaborat un informe sobre la situació de les persones grans a les tres comarques. L’informe repassa sis grans àmbits: dependència, sanitat, fiscalitat, maltractaments, participació i representació política i mitjans de comunicació i fa propostes per promoure canvis que dignifiquin la vida de les persones grans.

L’informe posa de manifest que a l’Alt Penedès hi ha un 17% de població de més de 65 anys i al Garraf un 16,55%. De totes aquestes persones, al Garraf 10.098 han demanat la llei de la Dependència, gairebé el doble que a l’Alt Penedès (5.051).

Algunes de les propostes que apunten els Consells de la Gent Gran d’aquestes tres comarques impliquen demanar la creació d’una Llei de les persones grans; fer protocols de prevenció, detecció i abordatge de les situacions de maltractament a totes les comarques i crear equips especialitzats per atendre aquestes situacions; instar els partits polítics a incloure persones majors de 65 anys en llocs rellevants de llistes electorals, i unificar la gestió de la Llei de Dependència.

FER UN COMENTARI