La Naia és una gossa de 10 anys que en fa cinc que viu al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès Garraf; en Rufo en té 8 i en fa quatre que també hi viu; i la Nini és una gata de cinc anys que va arribar al centre al 2013. Ells són alguns dels protagonistes de la nova campanya impulsada pel CAAD i encarada a trobar llar a un centenar de gats i gossos que fa massa temps que viuen al centre.

Es tracta d’animals, adults i sèniors, que fa més de tres anys que hi van arribar i no han estat adoptats. “Són peluts ja grans que fa anys que viuen engabiats i es mereixen trobar una família per gaudir dels seus últims anys de vida amb llibertat i companyia” explica Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat.

El lema de la campanya és “100 peluts 100 famílies” i s’impulsa en col·laboració amb l’associació acabada de crear VoluntaCAAD. El repte que s’han proposat és aconseguir l’adopció d’aquest centenar d’animals en un termini de tres mesos i per assolir-ho han creat també una web www.100peluts100families.cat on es poden conèixer tots els animals i s’informa tant del procés d’adopció com dels avantatges que suposa adoptar un gat o un gos d’edat avançada. En aquest sentit, Cristina Simón, presidenta de VoluntaCAAD ha posat en relleu els avantatges que suposa adoptar un pelut adult o sènior “són animals que ja tenen els bons hàbits adquirits, són tranquils i molt lleials”.

500 en un espai per a 250
El CAAD acull molts més gossos i gats dels que seria recomanable. Actualment n’hi ha uns 500 quan la xifra òptima serien 250. Tot i que el centre continua saturat, en l’anàlisi de les dades del 2016 s’han pogut observar dues tendències: l’enlairament de les xifres d’adopció i la lleugera disminució de l’entrada d’animals. Així doncs, respecte a l’any anterior, el 2016 van disminuir un 2% les entrades d’animals i van augmentar un 15% les adopcions, arribant a les 223.

Per tal d’aconseguir desmassificar el centre, s’impulsen campanyes de sensibilització, s’han millorat les instal·lacions i, a la vegada, s’ha canviat la direcció donat que “a vegades hi havia excés de zel per autoritzar les adopcions” segons explica Rosa Huguet. Per Cisco de la Cruz, vicepresident del centre “es tracta de posar sentit comú i ser exigent però flexible a l’hora de facilitar a les famílies que adoptin”.

FER UN COMENTARI