Segons Protecció Civil, entre ahir a les sis del matí i avui a les quatre de la tarda, el telèfon 112 d’Emergències de la Generalitat ha rebut un total de 151 trucades relatives al capítol de fortes pluges derivades del pas de l’exhuracà Leslie. La majoria d’aquestes trucades, 103, s’han fet des del Baix Penedès, 32 des del Garraf i 16 des de l’Alt Penedès. Després de ser ateses, les 151 trucades han acabat derivant en 109 incidents que han requerit l’assistència de Bombers, Mossos d’Esquadra o bé Policia Local.

El Montmell, on més ha plogut

De les tres comarques, al Baix Penedès és on més hi ha plogut. De fet, el Montmell (133 litres) és una dels vint punts de Catalunya que ha recollit més de 100 litres per metre quadrat. Pel que fa a la intensitat, el Montmell també ha registrat 41,2 litres per metre quadrat en 30 minuts, una de les dades més elevades de tot el país.

Canonada d’aigua trencada al Vendrell

Al Vendrell el trencament d’una canonada del subministrament d’aigua ha estat l’afectació més destacada de les fortes pluges de la nit passada. S’han dut a terme una sèrie de maniobres per restablir el subministrament a tota la xarxa i durant el matí ha anat tornant l’aigua a tot arreu, excepte al Polígon La Cometa on s’anirà omplint el dipòsit que disposen mitjançant cubes d’aigua.

Altres afectacions que hi ha hagut a la capital del Baix Penedès han estat talls a la circulació a Cala Berenguer i a la desembocadura de la Riera de la Bisbal i, al nucli del Vendrell, al pas d’aquesta mateixa riera a la confluència amb el Torrent del Lluc i al pont de sota de la via que connecta l’avinguda de Jaume Carner amb la carretera de Sant Salvador. En aquest darrer punt, abans de fer el tall, hi va quedar aturat un vehicle, els ocupants del qual van poder sortir pel seu propi peu quan un patrulla de la Policia Municipal s’hi va apropar.

A l’avinguda Palfuriana i Jaume Carner han caigut dos arbres sense produir cap dany i al poble de Sant Vicenç ha caigut mig mur de contenció al carrer Pou. S’ha tallat la zona per seguretat i s’ha acabat de fer una demolició controlada per tal de poder-lo fer de nou.

El riu Anoia augmenta notòriament de cabal

El riu Anoia ha ha augmentat considerablement i baixa molt ple al llarg de tot els seu recorregut. Per aquest motiu des de l’Ajuntament es demana màxima precaució durant les properes hores, evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell. Alguns trams de camí estan malmesos i la passera sobre el riu està impracticable.

(Foto: Víctor Merencio)

FER UN COMENTARI